CHRISTMAS SALE popusti do -50% | Poglejte več »

POLITIKA ZASEBNOSTI

Zadnja sprememba: 22. junij, 2021

etuo Global sp. z o.o. upravlja in je odgovorna oseba za https://www.etuo.si (v nadaljevanju »Storitev«).

Ta politika zasebnosti je v celoti združljiva z evropsko uredbo o varstvu fizične osebe pri obdelavi osebnih podatkov [(EU) 2016/679] in slovensko zakonodajo in je namenjena obveščanju o podatkih, ki ste jih zbrali med obiskom in uporabo naše »Storitve« prek našega spletnega mesta.

Vaše podatke uporabljamo za zagotavljanje in izboljšanje naše »Storitve«. Z uporabo naše »Storitve« se strinjate z zbiranjem in uporabo informacij, zbranih v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti, razen če je v tem pravilniku o zasebnosti določeno drugače. Izrazi, uporabljeni v tej politiki zasebnosti, imajo enak pomen kot naši pogoji, do katerih lahko dostopate na https://www.etuo.si

Opredelitve:

Storitev

»Storitev« je spletno mesto https://www.etuo.si , ki ga vodi in upravlja etuo Global sp. z o.o.

Osebni podatki

Osebni podatki so kakršne koli informacije, ki se nanašajo na katero koli osebo, na podlagi katerih jo je mogoče identificirati.

Podatki o uporabi

Podatki o uporabi so kakršne koli informacije, ki se samodejno zbirajo ali ustvarjajo z uporabo naše »Storitve« ali z nastajanjem »Storitve« (npr. trajanje obiska spletnega mesta)

Piškotki

Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaši napravi (računalnik/tablični računalnik/pametni telefon).

Upravljavec podatkov

Upravljavec podatkov je katera koli oseba, ki določi namen in način obdelave osebnih podatkov, na primer fizična ali pravna oseba, javni organ ali služba ali katera koli druga organizacija. Ta pravilnik o zasebnosti določa, da je vaš upravljavec podatkov etuo Global sp. z o.o.

Upravljavec podatkov

Upravljavec podatkov pomeni fizično ali pravno osebo, ki (sama ali z nekom ali skupaj z drugimi osebami) določi namene, s katerimi obdeluje ali bo obdelovan kateri koli osebni podatek. Ta pravilnik o zasebnosti določa, da je vaš upravljavec podatkov etuo Global sp. z o.o.

Predelovalec (ali ponudniki storitev)

Predelovalec (ali ponudnik storitev) pomeni vsako fizično ali pravno osebo, ki obdeluje podatke v imenu predelovalca. Za učinkovitejšo obdelavo vaših podatkov lahko uporabimo storitve različnih ponudnikov storitev.

Posameznik (ali uporabnik), na katerega se nanašajo osebni podatki

Posameznik (ali uporabnik), na katerega se nanašajo osebni podatki je fizična oseba, na katero se nanašajo podatki in katere identiteta je znana ali jo je mogoče preveriti oz. jo je mogoče določiti takoj ali posredno ali na podlagi enega ali več specifičnih elementov, ki označujejo njen status.

Zbiranje in uporaba informacij

Za zagotavljanje in izboljšanje naše storitve zbiramo različne vrste informacij za različne namene.

Posameznik (ali uporabnik), na katerega se nanašajo osebni podatki

Posameznik (ali uporabnik), na katerega se nanašajo osebni podatki je opredeljena kot fizična oseba, ki uporablja našo »Storitev« in je predmet osebnih podatkov.

 

Vrste zbranih podatkov

Osebni podatki

Pri uporabi naše »Storitve« lahko od vas in o vas pridobivamo podatke, ki se lahko uporabijo za to, da vas kontaktiramo ali identificiramo (»Storitev«). Osebni podatki, ki vas lahko identificirajo, a niso omejeni samo na to, so navedeni spodaj.

 • E-poštni naslov
 • Ime in priimek
 • Telefon
 • Naslov, kraj, poštna številka, država
 • Piškotki in podatki o uporabi

Glavni razlog, da o vas zbiramo osebne podatke, je ponujanje storitev podjetja in možnost, da ste z njimi v interakciji. Vaše osebne podatke lahko uporabimo za kontaktiranje glede naročnin, marketinškega ali promocijskega gradiva in drugih informacij, ki bi vas lahko zanimale. Od zgoraj naštetega se lahko odrečete delno ali v celoti tako, da sledite povezavi za odjavo ali navodilom v katerem koli e-poštnem sporočilu, ki ga pošljemo.


Podatki o uporabi

Prav tako lahko zbiramo informacije o tem, kako dostopati do storitve in jo uporabljati (»Uporabniški podatki«). Ti podatki o uporabi lahko vključujejo podatke, kot so spletni naslov vašega računalnika (npr. naslov IP), vrsta brskalnika, različica brskalnika, strani naše storitve, ki jo obiskujete, čas in datum obiska, čas, ki ste ga porabili za ogled teh straneh, enolični identifikator naprav in drugi diagnostični podatki.

Sledenje podatkom in piškotkom

Za sledenje dejavnosti v naši »Storitvi« uporabljamo piškotke in podobne tehnologije sledenja ter hranimo določene podatke.

Piškotki so datoteke z nekaterimi podatki, ki lahko vključujejo anonimni enolični identifikator. Piškotki se v vaš brskalnik pošljejo s spletnega mesta in shranijo v vaši napravi.

Uporabljajo se tudi druge tehnologije sledenja, kot so svetilniki, oznake in skripte za zbiranje in sledenje informacij, da bi izboljšali in analizirali našo storitev.

Brskalnik lahko nastavite tako, da bo zavračal vse piškotke ali vas opozoril, kdaj se bo piškotek poslal. Če piškotkov, ki jih uporabljamo, ne sprejmete, se določeni deli naše storitve morda ne bodo mogli uporabljati.

Primeri piškotkov, ki jih uporabljamo

 • Sejni piškotki. Za delovanje naše storitve uporabljamo sejne piškotke.
 • Piškotki uporabniških nastavitev. Piškotki uporabniških nastavitev uporabljamo zato, da si zapomnimo vaše želje in različne osebne preference.
 • Varnostni piškotki. Varnostne piškotke uporabljamo iz varnostnih razlogov.

Uporaba podatkov

etuo Global sp. z o.o. zbrane podatke uporablja za različne namene:

 • za zagotavljanje in vzdrževanje naših storitev;
 • da vas obvestimo o spremembah naše storitve;
 • da vam kadar koli omogočimo sodelovanje v interaktivnih funkcijah naše storitve;
 • zagotoviti podporo strankam;
 • za zbiranje analiz ali pomembnih informacij za izboljšanje naše storitve;
 • za spremljanje uporabe naše storitve;
 • za odkrivanje, preprečevanje in reševanje tehničnih težav;
 • da bi vam zagotovili nove, posebne ponudbe in splošne informacije o drugem blagu, drugih storitvah in dogodkih, ki so podobni tistim, ki ste jih že kupili ali o katerih ste že zahtevali informacije, razen če se niste odločili, da teh informacij ne želite prejemati.

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR)

Če ste v Evropskem gospodarskem prostoru (EGP), etuo Global sp. z o.o. ima pravno podlago za zbiranje in uporabo osebnih podatkov, opisanih v tej politiki zasebnosti, in odvisno od osebnih podatkov, ki jih zbiramo, in posebnega konteksta, v katerem se zbirajo.


etuo Global sp. z o.o. lahko obdeluje vaše osebne podatke, ker:

 • z vami moramo podpisati pogodbo;
 • ste nam to dovolili;
 • je obdelava v našem zakonitem interesu in je vaše pravice ne zaobidejo;
 • obdelujemo plačila;
 • delujemo skladno z zakonodajo.

Hramba podatkov

etuo Global sp. z o.o. bo vaše osebne podatke hranil le toliko časa, kolikor je potrebno za namene, določene v tej politiki zasebnosti. Vaše osebne podatke bomo hranili in jih uporabili v obsegu, ki je potreben za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti (na primer, če moramo vaše podatke hraniti, da bomo v skladu z veljavno zakonodajo), reševali spore in uveljavljali naše pravne sporazume in politike.

etuo Global sp. z o.o. bo podatke o uporabi hranil tudi za namene interne analize. Podatki o uporabi se običajno hranijo krajše obdobje, razen če se ti podatki uporabljajo za povečanje varnosti ali izboljšanje funkcionalnosti naše storitve ali če smo zakonsko zavezani, da te podatke hranimo dlje časa.

Prenos podatkov

Vaši podatki, vključno z osebnimi podatki, se lahko prenesejo in shranijo v računalnikih zunaj vašega kraja, pokrajine, države ali druge državne jurisdikcije, kjer se zakoni o varstvu podatkov lahko razlikujejo od zakonov vaše jurisdikcije.

Če niste na Poljskem in se odločite, da nam informacije posredujete, upoštevajte, da podatke, vključno z osebnimi podatki, prenašamo na Poljsko in jih tam obdelujemo.

Vaše soglasje s tem pravilnikom o zasebnosti in nato posredovanje takih informacij pomeni, da se strinjate s tem prenosom.

etuo Global sp. z o.o. bo sprejel vse potrebne ukrepe za zagotovitev, da se z vašimi podatki ravna varno in v skladu s to politiko zasebnosti ter da se vaši osebni podatki ne bodo prenesli v organizacijo ali državo, razen če obstaja potreben nadzor, vključno z varnostjo podatkov in drugimi osebnimi podatki.

 

Razkritje podatkov

Zakonske zahteve

etuo Global sp. z o.o. lahko vaše osebne podatke razkrije v dobri veri, v kolikor je tak ukrep nujno potreben za:

 • upoštevanje zakonske obveznosti;
 • zaščito in varovanje pravic ali lastnine podjetja etuo Global sp. z o.o.
 • za preprečevanje ali preiskovanje morebitnih kršitev v zvezi s storitvijo;
 • za zaščito osebne varnosti uporabnikov storitve ali javnosti;
 • zaščito pred pravno odgovornostjo.

Varnost podatkov

Varnost vaših podatkov je za nas pomembna, vendar je dobro vedeti, da noben način internetnega prenosa ali elektronskega načina shranjevanja ni 100% varen. Čeprav si prizadevamo za komercialno sprejemljiva sredstva za zaščito vaših osebnih podatkov, njihove popolne varnosti ne moremo zagotoviti.

Vaše pravice v zvezi z zaščito vaših osebnih podatkov v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR)

Če ste rezident Evropskega gospodarskega prostora (EGP), imate določene pravice do varstva podatkov.etuo Global sp. z o.o. si prizadeva sprejeti razumne ukrepe, da vam omogoči popravljanje, spreminjanje, brisanje ali omejevanje uporabe vaših osebnih podatkov.

Če želite biti obveščeni o osebnih podatkih, ki jih hranimo o vas, in če želite, da se ti odstranijo iz naših sistemov, nas kontaktirajte.

V nekaterih primerih imate naslednje pravice do varstva podatkov:

 • pravica do dostopa, posodabljanja ali brisanja podatkov, ki jih imamo o vas: Če je le mogoče, bi morali imeti dostop do, posodobiti ali zahtevati izbris svojih osebnih podatkov neposredno v razdelku z nastavitvami vašega računa. Če teh korakov ne morete izvesti sami, se za pomoč obrnite na nas.
 • pravica do popravka: svoje podatke imate pravico popraviti, če so netočni ali nepopolni;
 • pravica do ugovora: imate pravico ugovarjati obdelavi vaših osebnih podatkov z naše strani.
 • pravica do omejitve: imate pravico zahtevati prepoved obdelave vaših osebnih podatkov in podatkov;
 • pravica do prenosljivosti podatkov: imate pravico prejeti kopijo podatkov, ki jih imamo o vas, v strukturirani, strojno berljivi in pogosto uporabljeni obliki;
 • pravica do umika soglasja: prav tako imate pravico, da kadar koli prekličete svoje soglasje, kadar je etuo Global sp. z o.o. temeljil na vašem soglasju za obdelavo vaših osebnih podatkov.

Prosimo, upoštevajte, da vas lahko prosimo, da potrdite svojo identiteto, preden odgovorite na takšne zahteve.

Imate pravico do pritožbe pri organu za varstvo podatkov glede zbiranja in uporabe vaših osebnih podatkov pri nas. Za več informacij se obrnite na lokalni organ za varstvo podatkov v Evropskem gospodarskem prostoru (EGP).


Ponudniki storitev

Za olajšanje naše storitve (»ponudniki storitev«), za zagotavljanje storitve v našem imenu, za izvajanje naše storitve ali z njo povezanih storitev ali za analizo uporabe storitve lahko zaposlimo tretja podjetja in posameznike.

Te tretje osebe imajo dostop do vaših osebnih podatkov samo za izvajanje teh nalog v našem imenu in jih niso dolžne razkriti ali uporabiti za noben drug namen.


Analitika

Za spremljanje in analizo uporabe naše storitve lahko uporabljamo neodvisne ponudnike storitev.

Google Analytics

Google Analytics je storitev spletne analitike, ki jo ponuja Google in spremlja in poroča o prometu na spletnem mestu. Google uporablja zbrane podatke za sledenje uporabi naše storitve. Ti podatki se delijo z drugimi Googlovimi storitvami. Google lahko zbrane podatke uporablja za ustvarjanje kontekstov in prilagajanje oglasov v svojem oglasnem omrežju.

Dostopnost dejavnosti v storitvi Google Analytics lahko onemogočite tako, da namestite dodatek v brskalnik za izključitev Google Analytics. Dodatek preprečuje, da bi JavaScript storitve Google Analytics (ga.js, analytics.js in dc.js) delil podatke o dejavnostih vaših obiskov z Google Analytics.

Za več informacij o Googlovih praksah zasebnosti obiščite Googlovo stran o zasebnosti in pogojih: https://policies.google.com


Ponovno trženje na podlagi vedenja

etuo Global sp. z o.o. uporablja storitve ponovnega trženja za oglaševanje na spletnih mestih tretjih oseb po vašem obisku naše storitve. Mi in naši tretji dobavitelji uporabljamo piškotke za posodobitev, optimizacijo in prikazovanje oglasov na podlagi vaših prejšnjih obiskov naše storitve.

Googlovi oglasi (AdWords)

Google Ads ponovno trženje (AdWords) zagotavlja Google Inc.

Če želite prikazovati oglase in prilagajati oglase v Googlovem omrežju prikazovalnikov, lahko onemogočite Google Analytics, tako da odprete stran z nastavitvami za Google Ads.

Google tudi priporoča namestitev dodatka za izjeme brskalnika Google Analytics. Dodatek za izključitev Google Analytics omogoča obiskovalcem, da preprečijo zbiranje in uporabo svojih podatkov s strani storitve Google Analytics.

Za več informacij o Googlovih praksah zasebnosti obiščite Googlovo stran o zasebnosti in pogojih.

Plačila

V okviru storitve lahko nudimo plačljive izdelke in/ali storitve. V tem primeru za obdelavo plačil uporabljamo storitve tretjih oseb (npr. obdelovalci plačil).

Podrobnosti vaše plačilne kartice ne bomo niti hranili niti zbirali. Ti podatki se posredujejo neposredno tretjim obdelovalcem plačil, katerih uporabo vaših osebnih podatkov ureja njihov pravilnik o zasebnosti. Ti obdelovalci plačil so v skladu s standardi PCI-DSS, kot jih upravlja Svet za varnostne standarde PCI, ki so skupna prizadevanja podjetij, kot so Visa, MasterCard, American Express in Discover. Zahteve PCI-DSS pomagajo zagotoviti varno obdelavo podatkov o plačilu.

Obdelovalci plačil, s katerimi sodelujemo, so:

 • PayPal / Braintree

Njihovo politiko zasebnosti si lahko ogledate na njihovem naslovu.


Povezave do drugih spletnih mest

Naša storitev lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest, ki jih mi ne upravljamo. Če kliknete povezavo tretje osebe, boste preusmerjeni na to stran tretje osebe. Priporočamo, da preberete pravilnik o zasebnosti vsakega spletnega mesta, ki ga obiščete.

Nimamo nadzora in ne prevzemamo nobene odgovornosti za vsebino, politike zasebnosti ali prakse spletnih mest ali storitev tretjih oseb.

Pravilnik o zasebnosti za otroke

Naša storitev ni namenjena osebam, mlajšim od 18 let (»otroci«).

Osebnih podatkov oseb, mlajših od 18 let, ne zbiramo. Če ste starš ali skrbnik in veste, da nam je vaš otrok posredoval osebne podatke, se obrnite na nas. Če opazimo, da smo zbrali osebne podatke otrok brez soglasja staršev, bomo te podatke odstranili iz naših strežnikov.

Spremembe/posodobitve tega pravilnika o zasebnosti

Naš pravilnik o zasebnosti lahko občasno posodobimo. O vseh spremembah vas bomo obvestili z objavo novega pravilnika o zasebnosti na tej strani.

Pred začetkom veljavnosti spremembe vas bomo o tem obvestili po e-pošti in/ali obvestilu o naši storitvi, na vrhu tega pravilnika o zasebnosti pa vas bomo obvestili o »datumu začetka veljavnosti«.

Priporočamo vam, da morebitne spremembe tega pravilnika o zasebnosti redno preverjate. Spremembe tega pravilnika o zasebnosti veljajo takrat, ko so objavljene na tej strani.


Kontaktirajte nas

Za kakršna koli vprašanja ali vprašanja v zvezi s politiko zasebnosti nas kontaktirajte: