SEZNAM ŽELJA
 
Košarica
+
+
+
Vodiči

V telefonu ne dela zvok - kaj storiti?

Pomanjkanje zvoka je precej pogosta napaka v napravah Android. V današnjem članku opisujemo tri najpogostejše težave pri predvajanju zvoka v pametnih telefonih in predlagamo, kako se z njimi spopasti.

Situacija 1. Telefon zazna slušalke, ki niso povezane

Če slušalke niso povezane z napravo, na zaslonu telefona pa je prikazana ikona slušalk, to pomeni, da je telefon obtičal v načinu za slušalke. V tem primeru zvoka iz pametnega telefona ne bomo slišali, dokler ne priključimo slušalk. Ta problem je mogoče rešiti na naslednje načine:

1. V telefonu ne dela zvok - kaj storiti?

•  s povečanjem glasnosti na pametnem telefonu: pritisnite gumb za povečanje glasnosti na telefonu, kar mu bo omogočilo izhod iz načina za utišanje zvoka.

•  s ponovno priključitvijo slušalk: poskusite nekajkrat priključiti in odklopiti slušalke, nato pa znova zaženite telefon. Preverite, ali je ikona slušalk izginila z zaslona pametnega telefona.

•  s čiščenjem vhoda za slušalke: priključek za slušalke je lahko oprašen ali umazan, zato ga očistite z mehko zobno ščetko ali uporabite stisnjen zrak.

•  s ponovnim zagonom naprave - izklopite in znova vklopite pametni telefon ali odstranite in vstavite baterijo v telefon.

•  s tovarniško ponastavitvijo telefona - varnostno kopirajte pomembne datoteke, nato pojdite v Nastavitve> Sistem> Varnostna kopija in ponastavitev> Ponastavitev na tovarniške nastavitve> Ponovi zagon (imena funkcij se lahko nekoliko razlikujejo glede na model pametnega telefona).

Situacija 2. Zvočnik v telefonu je nenadoma prenehal delovati

2. V telefonu ne dela zvok - kaj storiti?

Če vaš telefon ne oddaja nobenih zvokov, na primer melodije zvonjenja, glasbe ali obvestil, je lahko vzrok programska oprema. Lahko poskusite odpraviti napako tako:

•  ponovni zagon pametnega telefona: samo znova zaženite telefon Android, da osvežite napravo.

•  izklop Bluetooth povezave v telefonu - včasih lahko funkcija Bluetooth povzroči težave z zvočnikom. Pojdite na zavihek Nastavitve> Povezava z napravo> Bluetooth (imena funkcij se lahko nekoliko razlikujejo glede na model pametnega telefona).

•  tovarniška ponastavitev telefona – obnovitev tovarniške ponastavitve je lahko učinkovita rešitev za večino težav s programsko opremo Android.

Situacija 3. Telefon se sam preklopi v tihi način

3. V telefonu ne dela zvok - kaj storiti?

Uporabniki pametnih telefonov se včasih pritožujejo, da njihove naprave med klicanjem utihnejo ali se pa same preklopijo v tihi način. Ta primer lahko povzročijo aplikacije drugih ponudnikov ali odvečne datoteke v predpomnilniku. Ta problem je mogoče rešiti na dva načina:

•  odstranitev problematične aplikacije - če je težava nastala pred kratkem, odstranite nazadnje nameščeno aplikacijo.

•  odstranitev odvečnih datotek s predpomnilnika - naložite aplikacijo za čiščenje datotek predpomnilnika, npr. čistilnik predpomnilnika aplikacij. Preverite, ali se težava po uporabi programa ponavlja.

Če kljub zgornjim rešitvam pametni telefon še vedno ne oddaja zvokov, to pomeni, da je bila naprava mehansko poškodovana. V tem primeru priporočamo obisk pooblaščenega servisnega centra, kjer bodo strokovnjaki popravili poškodovane komponente.

Ovitki za telefone preverite jih

Ocena: 4.6 / 5.0 (12)
Tvoja ocena