CHRISTMAS SALE popusti do -50% | Poglejte več »

Utripajoči zaslon na telefonu - kaj storiti?

Razvoj tehnologije je pripeljal do številnih sodobnih pametnih telefonov. Z njimi je mogoče ne le klicati in sprejemati klice, temveč tudi preverjati elektronsko pošto, pošiljati besedilna sporočila in sporočila MMS, posneti spektakularne fotografije in celo upravljati račune v družabnih omrežjih.

Na žalost - pametni telefon je tako kot vsaka elektronska naprava lahko podvržen različnim okvaram. Ena najpogostejših težav, o kateri poročajo uporabniki, je utripanje zaslona. Ta težava lahko prizadene modele različnih blagovnih znamk. V današnjem prispevku se osredotočamo na pametne telefone Samsung, Huawei in Xiaomi. Če imate torej v lasti telefon enega od teh podjetij, vam svetujemo, da si preberete naše nasvete.

Utripanje zaslona na telefonu - vzroki

Rešitev za utripanje zaslona na telefonu je najprej in predvsem odvisna od vzroka. Zelo pogosto je utripanje zaslona posledica padca pametnega telefona. Pri tem lahko pride do različnih mehanskih napak, ki povzročijo nepravilno delovanje zaslona.

Včasih so vzroki manj resni in so posledica začasnih programskih napak. To se pogosto zgodi sveže po posodobitvi sistema na novejšo različico. Včasih je, nasprotno, utripajoči zaslon posledica neizvajanja rednih posodobitev.

Kadar je zaslon močno onesnažen, se neredko pojavi tudi nadležno utripanje zaslona. Včasih se zgodi tudi, da je za slabši zaslon kriva neustrezna dodatna oprema telefona, kot so ohišja ali steklo za zaščito zaslona.

Utripajoči zaslon v telefonu Samsung - kako rešiti težavo?

Utripajoči zaslon na telefonu Samsung

Redkeje so vzrok težave mehanske poškodbe, npr. zaradi padca pametnega telefona.

Za rešitev težave je treba najprej ugotoviti, ali je težava v programski ali strojni opremi. V ta namen je priporočljivo skrbno pregledati napravo in preveriti, ali so njeni sestavni deli poškodovani.

Če telefon kaže jasne znake poškodb, npr. razbit ali razpokan zaslon in globoke praske, se je verjetno zgodila poškodba, ki je povzročila težavo z utripajočim zaslonom.

Če sumite, da je utripajoči zaslon v telefonu Samsung povzročila ena od nameščenih aplikacij, je dobro, da napravo zaženete v varnem načinu. Varni način omogoča vklop naprave v osnovnem vmesniku brez dodatnih aplikacij.

Če želite aktivirati varen način v telefonu Samsung, sledite spodnjim korakom:

1. Pritisnite in pridržite gumb za vklop,

2. Kliknite in držite ikono »Izklop«, dokler se ne prikaže možnost »Varni način«,

3. Kliknite možnost »Varni način«.

Če se utripanje zaslona v telefonu Samsung v varnem načinu ustavi, je najverjetnejši vzrok težave, napaka v eni od aplikacij. Dobro je, da analizirate, katere aplikacije ste namestili, preden se je napaka pojavila, in odstranite tiste, ki so jo morda povzročile.

Če pa zaslon pametnega telefona v zasilnem načinu še naprej utripa, je najbolje, da se obrnete na proizvajalca in opremo predate v servisni center. Morda je vzrok napake mehanska poškodba.

Za rešitev težave z utripajočim zaslonom v telefonu Samsung lahko poskusite tudi z drugo rešitvijo, in sicer z brisanjem predpomnilnika. Zgodi se, da lahko poškodovani podatki v sistemu naprave povzročijo utripanje zaslona.

Utripajoči zaslon v telefonu Huawei - kako rešiti težavo?

Utripajoči zaslon na telefonu Huawei

Utripanje zaslona na telefonih Huawei je najpogosteje posledica manjših programskih napak. Ta težava se pogosto pojavi pri uporabi zahtevnejših aplikacij. Preprost ponovni zagon telefona jo običajno pomaga rešiti. Če torej zaslon na pametnem telefonu Huawei utripa, vsaj 30. sekund držite pritisnjen gumb za vklop in izberite možnost za ponovni zagon naprave. Druga možnost je, da telefon preprosto izklopite in znova vklopite.

Če sumite, da je k težavi prispevala določena aplikacija, jo je najbolje odstraniti. V primeru, da jo zelo radi uporabljate in se ji ne želite odpovedati, jo vsaj začasno odstranite in jo po določenem času ponovno namestite. Tako boste zagotovili, da boste prenesli najnovejšo različico programa brez napak, ki bo morda trajno odpravila težavo z utripajočim zaslonom. Prav tako ne pozabite redno posodabljati vseh nameščenih programov.

Utripanje zaslona v telefonih Huawei je pogosto posledica pregrevanja strojne opreme. Te naprave so včasih občutljive na intenzivno celodnevno uporabo. Napravo pustite malo »počivati« in čez nekaj časa preverite, ali je težava izginila sama od sebe.

Če se je utripanje zaslona pojavilo po padcu pametnega telefona, je mogoče, da je prišlo do resnejših mehanskih poškodb. Če torej sumite, da gre za napako same strojne opreme, je najbolje, da se obrnete na pooblaščeni servisni center. Izkušeni strokovnjaki bodo najbolje ocenili, katere komponente so bile morda poškodovane in kaj je treba popraviti.

Kako lahko rešim težavo z utripajočim zaslonom v telefonu Xiaomi?

Utripajoči zaslon na telefonu Xiaomi

Rešitev za utripajoči zaslon na telefonu Xiaomi je seveda odvisna od vzroka. Razlog za utripajoči zaslon na pametnih telefonih te blagovne znamke so lahko programske napake ali mehanske napake. Prva možnost je običajno preprosta ponastavitev telefona.

Za utripanje zaslona na telefonih Xiaomi je pogosto odgovorna tudi funkcija »samodejna svetlost«. Preverite, ali boste z njenim deaktiviranjem rešili težavo. To storite tako, da odprete Nastavitve in kliknete Zaslon. Nato pojdite na funkcijo samodejne svetlosti in jo izklopite.

Težavo z utripajočim zaslonom, ki je posledica napak programske opreme, lahko rešite tudi tako, da zaženete posodobitev pametnega telefona. Prav tako je dobro posodobiti vse nameščene aplikacije in odstraniti tiste, ki jih ne uporabljate.

Včasih je za utripajoči zaslon v telefonu Xiaomi kriva omogočena posodobitev strojne opreme. To možnost najdete v nastavitvah in lahko povzroči napako pri pravilnem delovanju zaslona pametnega telefona. Če želite preveriti, ali so v telefonu omogočene posodobitve strojne opreme, je treba iti v možnosti za razvijalce. Uporabniki, ki imajo le osnovno znanje o upravljanju pametnega telefona, naj se sami ne lotevajo sprememb tako naprednih nastavitev.

Utripanje zaslona na telefonih Xiaomi lahko povzročijo tudi mehanske napake, ki nastanejo na primer po padcu pametnega telefona. Če sumimo, da je vzrok težave v sami strojni opremi, jo moramo dati na servis.

Utripanje zaslona na telefonu in neustrezna dodatna oprema GSM

Vprašanje, ki ga je vredno obravnavati posebej, je vpliv dodatne opreme GSM na delovanje pametnega telefona. Pogosto se zgodi, da neustrezno ohišje ali zaščitno steklo ovira prosto delovanje telefona in moti pravilno delovanje zaslona. Ta sestavni del je opremljen s senzorji, občutljivimi na dotik.

Nekakovostna dodatna oprema, ki nas preplavlja na vseh vrstah dražbenih portalov, običajno povzroči hitrejšo obrabo pametnega telefona, namesto da bi ga zaščitila. Poceni kabli in polnilci pogosto povzročajo utripanje zaslona med polnjenjem.

Zato je tako pomembno, da dodatke za telefon kupujete v zanesljivih trgovinah, kot je etuo, ki prodajajo kakovostne izdelke.

Če povzamemo, je treba pred popravilom utripajočega zaslona na telefonu ugotoviti vzrok okvare. Pred kakršnimikoli ukrepi poskusite ugotoviti, ali je pametni telefon utrpel mehanske poškodbe ali pa je težava posledica napak programske opreme. Kar je vredno storiti takoj, je, da prenehate uporabljati slabo dodatno opremo, kot so neustrezni ovitki in zaščite zaslona ali slabe kakovosti polnilniki in kabli.

ovitki za telefon preverite jih

Ivo Fras
Ivo Fras

Poznavalec sodobnih tehnologij, katerega že leta navdušujejo mobilne naprave. Strasten ljubitelj in preizkuševalec pripomočkov GSM. Zadnje čase – kritik elektronske opreme ter urednik. V prostem času ustvarja in igra video igre. V blogu etuo se ukvarja z reševanjem težav, s katerimi se vsakodnevno srečujejo uporabniki pametnih telefonov.

Ocena: 4.60 / 5.0 (12)
Vaša ocena
Izberite eno izmed vsake ocene zgoraj.