SEZNAM ŽELJA
 
Košarica
+
+
+
Vodiči

Telefon ne pošilja MMS – kaj storiti?

Želite poslati sliko preko besednega sporočila in se prikazuje sporočilo o napaki? Na žalost je to pogosta težava, s katero se srečuje velika večina lastnikov pametnih telefonov. Lahko je več vzrokov, ki izhajajo tako z napačnega delovanja naprave, kot tudi napak s strani operaterja mobilnega omrežja. Kaj je potem treba storiti, da se ugotovi zakaj telefon ne pošilja MMS in kako povrniti to možnost?

Prijavite težavo operatorju

1. Telefon ne pošilja MMS – kaj storiti?

Prvo, kaj bi morali storiti, če ima naš telefon težave s pošiljanjem MMS, je sporočiti o tem operatorju mobilnega omrežja, ki ga uporabljamo. Lahko pokličemo tehnično podporo, na številko navedeno na spletni strani operaterja.

V tem primeru nas svetovalec zagotovo obvesti o tem, kakšni so možni vzroki, da telefon ne pošilja MMS in kaj bi morali storiti. Z okvarjenim telefonom se lahko odpravimo tudi neposredno v salon operaterja, kjer bo delavec poskušal napako odpraviti sam. Preverite podrobnosti svoje naročnine ali predplačniškega paketa. Najpreprostejši razlog, zakaj telefon ne pošilja sporočil MMS je, da niso bile upoštevane ali uporabljene v naročniškem ali predplačniškem paketu. Dostop do MMS lahko preverite tako, da se prijavite v svoj račun na spletnem mestu operaterja, pokličete informacijski center ali vnesete ustrezno kodo v razdelek za klicanje. Če vaš tarifni načrt ne vključuje MMS sporočil, jih lahko vedno kupite.

Vklopite prenos podatkov

Eden prvih nasvetov operaterjev mobilnih omrežij je, da poskrbite, da je na vašem telefonu vklopljen prenos podatkov, saj je to bistveno za pošiljanje MMS sporočil. Aktivni prenos podatkov mora biti označen z majhno ikono na vrhu zaslona, ​​poleg vrstice dosega. Če ga želite preveriti, pojdite na »Nastavitve« telefona, izberite »Omrežne nastavitve« in nato »Omrežje« in »prenos podatkov«.

Preverite, ali pošiljate MMS iz iste kartice, na kateri je nastavljen prenos podatkov.

Pogosto težave s pošiljanjem MMS imajo lastniki telefonov z Dual SIM. Če poskusimo poslati MMS iz ene kartice, hkrati pa imamo aktivni prenos podatkov na drugi kartici SIM, verjetno bodo nastale težave. Zato si je treba zapomniti, da se MMS pošilja s te telefonske številke, ki jo uporabljamo za prenos podatkov.

Obnovite nastavitev APN

Nastavitve APN so nastavitve operaterja. V primeru težav s pošiljanjem MMS, lahko jih poskusite obnoviti. Zato je treba vstopiti v nastavitve povezav v telefonu, nato izbrati mobilna omrežja, imena dostopnih točk in povrniti privzete nastavitve. Obstaja tudi možnost, da sami nastavite točke APN. Vendar morate natančno vedeti, kaj vnesti. Vsak operater ima svoje individualne nastavitve, zato se je treba o tem dejanju pogovoriti z njimi.

Ponovno zaženite telefon

Ta metoda je zlata rešitev za skoraj vsako težavo z delovanjem pametnega telefona. Seveda nismo 100 % prepričani, da bo ponovni zagon pomagal v primeru, ko telefon ne pošilja MMS, vendar je vredno poskusiti. Včasih je na ta način mogoče ponastaviti napako v operacijskem sistemu naprave.

Ovitki za telefone preverite jih

Ocena: 4.6 / 5.0 (12)
Tvoja ocena