SEZNAM ŽELJA
 
Košarica
+
+
+
Vodiči

Telefon kot spletna kamera – nastavljane

Uporabniki, ki nimajo spletne kamere radi pa bi se komunicirali po Skype ali drugih aplikacijah, lahko v ta namen uporabijo svoj pametni telefon Android. V današnjem članku pojasnjujemo, kako kamero telefona spretno spremeniti v spletno kamero.

Namestitev DroidCam v računalnik in telefon

1. Telefon kot spletna kamera – nastavljane

Da bi se računalnik povezal s kamero pametnega telefona, morate namestiti ustrezne gonilnike. V ta namen prenesite DroidCam z uradnega spletnega mesta, nato izvlecite datoteko in jo namestite v računalnik.

Naslednji korak je prenos aplikacije za Android, ki bo sliko iz kamere poslala v računalnik. Zato na telefonu namestimo programsko opremo DroidCam iz Trgovine Play in zaženemo aplikacijo.

Prenos slike iz kamere v računalnik

2. Telefon kot spletna kamera – nastavljane

Če želite združiti računalnik s pametnim telefonom, poiščite odjemalca DroidCam v meniju "Start" in ga vklopite v računalniku. Po zagonu se prikaže okno, v katerem morate izbrati način povezave s telefonom.

Na voljo je povezava preko Wi-Fi / LAN ali preko kabla USB. Prva metoda zahteva, da se v polja okna vnese naslov IP pametnega telefona in vrata, na katerih se nahaja slika. Te informacije so prikazane na glavnem zaslonu aplikacije DroidCam v sistemu Android. Dolgotrajna uporaba te metode na žalost izprazni baterijo pametnega telefona, zato je treba uporabiti polnilnik ali power bank.

Drugi način je povezava preko kabla USB, ki ne zahteva izpolnjevanja dodatnih polj. Kabel hkrati polni pametni telefon, zato ni nevarnosti, da bi se baterija izpraznila. Če se raje povezujete s telefonom prek USB -ja, morate klikniti »poveži se s telefonom (USB)«.

Preverjanje delovanja kamere

3. Telefon kot spletna kamera – nastavljane

Če želite preveriti, ali ste uspešno povezali spletno kamero telefona z računalnikom, je najbolje, da zaženete Skype in nato odprete zavihke: "Orodja> Možnosti" in "Video nastavitve". Nato v polju »izberite kamero« poiščite vašo kamero, ki se bo imenovala DroidCam Source. Če je bil postopek uspešen, boste sliko iz vaše kamere ki je na pametnem telefonu videli neposredno v Skype-u.

Ovitki za telefone preverite jih

Ocena: 4.5 / 5.0 (10)
Tvoja ocena