CHRISTMAS SALE popusti do -50% | Poglejte več »

Messenger kvadratni govorni oblački na telefonih Xiaomi - kako izklopiti?

Glede na znamko in model telefona ter različico operacijskega sistema se lahko delovanje aplikacij Messenger precej razlikuje. Zato se včasih pojavijo težave, kot so kvadratni govorni oblaki v aplikaciji Messenger na telefonih Xiaomi, ki onemogočajo normalno uporabo aplikacije. Kaj točno je vzrok za takšno težavo in kako jo lahko rešite? To pojasnjujemo v tem članku.

Messenger Kvadratni govorni oblački na telefonih Xiaomi – zakaj nastanejo?

1. Messenger kvadratni govorni oblački na telefonih Xiaomi - kako izklopiti?

Natančen način delovanja programa Messenger je neposredno odvisen od različice aplikacije, ki jo uporabljate v pametnem telefonu Xiaomi. Poleg tega nanje vpliva tudi različica operacijskega sistema Android, ki je nameščena v pametnem telefonu. Operacijski sistem Android 11 je na primer tako spremenil delovanje oblakov v Messengerju, da je lastnikom telefonov Xiaomi znatno otežil kakršno koli uporabo aplikacije. Oblaki so se iz okroglih spremenili v kvadratne, zaradi česar se je Messenger med pregledovanjem in odgovarjanjem na sporočila sesuval.

Kako spremeniti oblake Messengerja v telefonu Xiaomi?

V nekaterih različicah sistema Android in aplikaciji Messenger lahko vklopite in izklopite oblake s sporočili ali celo spremenite njihov videz. Če želite preizkusiti, ali je takšna možnost mogoča za vaš telefon:

1. Vklopite aplikacijo Messenger.

2. Tapnite svojo sliko v zgornjem levem kotu zaslona.

3. Pomaknite se navzdol po zaslonu.

4. Tapnite ikono, ki je podpisana kot »Chat Smokes«.

5. Glede na različico sistema Android in programa Messenger lahko z njim omogočite/izključite oblake za klepet ali spremenite njihove nastavitve.

6. V drugem primeru je mogoče nastaviti tako imenovane mehurčke, in sicer slike oseb, ki vam pišejo, ali nastaviti ti. pametni pogled, tj. delno vidnost vsebine prejetih sporočil.

Kako onemogočiti kvadratne oblake Messengerja v telefonih Xiaomi?

Če oblaki Messengerja v telefonu Xiaomi iz nekega razloga ne ustrezajo vašim željam in jih ne morete spremeniti prek standardnih nastavitev telefona, se morate lotiti naprednih rešitev. Te vključujejo brisanje posodobljene različice aplikacije Messenger in prenos prejšnje različice, ki vam je bolj ustrezala. To lahko storite na naslednji način:

1. Odprite nastavitve telefona.

2. Pojdite v kategorijo »Aplikacije«.

3. Na seznamu poiščite aplikacijo Messenger.

4. Tapnite ime aplikacije. V naslednjem oknu boste pod imenom videli številko, ki ustreza različici aplikacije - to je različica, ki je ne želite uporabljati.

5. Izberite možnost »Odstrani«.

6 Ko odstranite program Messenger, odprite Trgovino Play v telefonu.

7. Poiščite program Messenger.

8. Tapnite dve piki v zgornjem desnem kotu zaslona.

9. Odkljukajte možnost »Samodejno posodabljanje«.

10. Prenesite in namestite aplikacijo Messenger.

11. Če ste v pametni telefon prenesli starejšo različico aplikacije Messenger, bi morala biti vaša težava s kvadratnimi oblaki odpravljena.

12. Če ste prenesli isto različico aplikacije, boste morali znova odstraniti program Messenger in prenesti starejšo različico, ki je na voljo izven trgovine Play. Vendar se prepričajte, da ste jo prenesli iz zaupanja vrednega vira!

13. Ne pozabite, da se lahko različica aplikacije, ki je primerna za vas, razlikuje glede na to, kateri sistem Android uporabljate, in glede na težavo, s katero se soočate. Če želite na primer onemogočiti kvadratne oblake Messengerja v telefonih Xiaomi z operacijskim sistemom Android 11, je priporočljivo prenesti različico programa Messenger 266 ali starejšo.

Ovitki za mobilne telefone

Ivo Fras
Ivo Fras

Poznavalec sodobnih tehnologij, katerega že leta navdušujejo mobilne naprave. Strasten ljubitelj in preizkuševalec pripomočkov GSM. Zadnje čase – kritik elektronske opreme ter urednik. V prostem času ustvarja in igra video igre. V blogu etuo se ukvarja z reševanjem težav, s katerimi se vsakodnevno srečujejo uporabniki pametnih telefonov.

Ocena: 4.60 / 5.0 (12)
Vaša ocena
Izberite eno izmed vsake ocene zgoraj.