Kako preveriti model telefona?

Današnji pametni telefoni so si podobni in imajo podobna imena. Mnogi uporabniki se ne zavedajo, kakšen model telefona imajo. Vendar je to znanje pogosto koristno, na primer, ko želimo izbrati pravo zaščitno opremo, spoznati parametre svoje naprave ali jih ustrezno ovrednotiti. Zato v današnjem članku razlagamo, kako preveriti model svoje naprave.

Nalepka

1. Kako preveriti model telefona?

Velika večina mobilnih telefonov ima podatke o modelu zapisane na nalepki pod baterijo. Preden odprete ohišje in odstranite baterijo, se prepričajte, da je naprava izklopljena. To je zelo pomembno, saj lahko nenadni izpad električne energije povzroči izgubo podatkov in napake v programski opremi.

Podatki na embalaži

2. Kako preveriti model telefona?

Vsaka originalna škatla za pametni telefon vsebuje podatke o modelu, na primer v grafični obliki.

Gravura in nastavitve v pametnih telefonih Apple

3. Kako preveriti model telefona?

Starejši modeli Apple in včasih pametni telefoni Huawei imajo na zadnji strani gravuro s serijsko številko. V primeru novejših pametnih telefonov Apple – iPhone’ov 8 in iPhone’ov X, naziv modela se preverja tako: Nastavitve >> Splošno >> Model ali serijska številka.

Nato je treba podatke, pridobljene iz nastavitev, vnesti v Googlov iskalnik. Podatke o posameznih proizvajalčevih pametnih telefonih z logotipom v obliki ugrizenega jabolka najdete na spletni strani blagovne znamke.

Nastavitve v telefonih z Androidom in Windows Mobile

Drug način, da ugotovite različico naprave, je, da preverite podatke v operacijskem sistemu telefona. V operacijskih sistemih Windows Phone in Android so podatki na istem mestu. Če želite preveriti model svojega telefona, samo izberite: Menu >> Nastavitve >> Podatki o telefonu >> Naziv naprave.

Koda in ponovni zagon

V nekaterih modelih telefonov je mogoče vnesti kratko kodo, zahvaljujoč kateri se prikaže podatek o različici naprave. Tako je na primer v telefonih Nokia. Samo vnesite in potrdite kodo * # 0000 #. Tudi ob vklopu se lahko prikažeta znamka in model naprave.

Zakaj je vredno vedeti kakšen model imamo?

4. Kako preveriti model telefona?

Brez znanja o modelu telefona, ki ga imamo, ga ne bomo mogli prodati po ugodni ceni. Samo poznavanje različice pametnega telefona in njegovih parametrov nam bo omogočilo pravilno določitev njegove vrednosti. Še več, pomanjkanje znanja o telefonu, ki ga imamo, nam onemogoča izbiro primerne dodatne opreme kot zaščitni ovitek, folija a steklo na zaslon.

Brez zaščite je naš telefon izpostavljen številnim poškodbam, ki lahko negativno vplivajo ne le na njegov videz, ampak ga tudi trajno poškodujejo.

Ovitki za telefone preverite jih

Ivo Fras
Ivo Fras

Poznavalec sodobnih tehnologij, katerega že leta navdušujejo mobilne naprave. Strasten ljubitelj in preizkuševalec pripomočkov GSM. Zadnje čase – kritik elektronske opreme ter urednik. V prostem času ustvarja in igra video igre. V blogu etuo se ukvarja z reševanjem težav, s katerimi se vsakodnevno srečujejo uporabniki pametnih telefonov.

Izberite eno izmed vsake ocene zgoraj.