Kako prenesti sporočila z Whatsapp na novi telefon?

Uporabniki Whatsapp messengerja in so svoj pametni telefon zamenjali z novim, se zagotovo sprašujejo, kako prenesti stara sporočila na nov telefon. Na srečo zamenjava pametnega telefona ne pomeni izgube starih klepetov. Tukaj je kratek vodnik, kako jih obnoviti v drugi napravi.

Namestitev Whatsapp na novem telefonu

Za razliko od drugih, poznanih komunikatorjev, Whatsapp nameščen na novem telefonu, tudi po uporabi iste telefonske številke za prijavo, ne bo samodejno prikazal zgodovine sporočil niti prejšnjega seznama stikov. Da se to zgodi, morate najprej ustvariti varnostno kopijo na starem modelu pametnega telefona. Klepete in stike lahko nato shranite v uporabniški račun Google ali v pomnilnik pametnega telefona.

Prenos sporočil z Whatsappa preko računa Google

1. Kako prenesti sporočila z Whatsapp na novi telefon?

Če si želimo ogledati stara sporočila Whatsapp na našem novem telefonu, moramo najprej narediti varnostno kopijo na starem pametnem telefonu. Za to lahko uporabite svoj Googlov disk. Samo odprite aplikacijo Whatsapp in v nastavitvah aplikacije izberite razdelek »Klepeti« in možnost »Varnostno kopiranje«. Tukaj lahko izberete varnostno kopiranje v Google Drive. To je priročna rešitev, ker ima večina od nas Googlov račun (vključno z vsemi lastniki pametnega telefona Android). Vendar kopija podatkov v oblaku ostaja varnejša od tiste, ki je ustvarjena na katerem koli fizičnem nosilcu podatkov.

V nastavitvah varnostnega kopiranja sporočil Whatsapp lahko izberete dnevno varnostno kopiranje podatkov. To je priročno, saj vam ni več treba skrbeti za kopiranje sporočil. Prav tako je vredno izbrati možnost uporabe samo omrežja Wi-Fi, da ne bi po nepotrebnem zapravljali podatkov za prenos.

Ko varnostno prekopirate svoja sporočila Whatsapp v Google Račun, lahko aplikacijo prenesete in zaženete na svojem novem pametnem telefonu. Nato se morate prijaviti na isto telefonsko številko in potrditi svojo identiteto s kodo SMS. Po pravilni prijavi mora aplikacija sama zaznati varnostno kopijo na Googlovem disku. Nato se prikaže sporočilo z vprašanjem, ali ga želite obnoviti.

Obnavljanje varnostne kopije Whatsappa s kartice micro SD

Če ne želite shraniti sporočil Whatsapp v svoj Google Račun, lahko naredite tudi varnostno kopijo v telefonu. Potem, preden zamenjate pametni telefon, morate varnostno kopijo prenesti na kartico micro SD. Ne pozabite pa, da to vključuje potrebo po nošenju pomnilniške kartice tudi v novem telefonu. Medtem imajo nekateri trenutno zasnovani pametni telefoni tako velik notranji pomnilnik, da njihov proizvajalec ni predvidel reže za pomnilniško kartico.

Ko naredite varnostno kopijo sporočil Whatsapp na pomnilniški kartici micro SD, vstavite kartico v bralnik pomnilniških kartic v novem pametnem telefonu. Ko se zažene, mora Whatsapp samodejno obnoviti klepete in stike.

Ovitki za telefone preverite jih

Ivo Fras
Ivo Fras

Poznavalec sodobnih tehnologij, katerega že leta navdušujejo mobilne naprave. Strasten ljubitelj in preizkuševalec pripomočkov GSM. Zadnje čase – kritik elektronske opreme ter urednik. V prostem času ustvarja in igra video igre. V blogu etuo se ukvarja z reševanjem težav, s katerimi se vsakodnevno srečujejo uporabniki pametnih telefonov.

Izberite eno izmed vsake ocene zgoraj.