SEZNAM ŽELJA
 
Košarica
+
+
+
Vodiči

Kako povrniti Trgovino Play?

Če je ikona Trgovine Play izginila z namizja telefona, sta na voljo dve možnosti: izbrisali ste program ali ste ga onemogočili. Najpogosteje imamo opravka s slednjim primerom - to je izključitev trgovine Play. Danes predlagamo, kaj storiti v obeh primerih za povrnitev izgubljene aplikacije.

Kako povrniti izklopljeno Trgovino Play?

Če na namizju telefona ne vidite ikone Trgovine Play, ste najverjetneje pomotoma onemogočili program. Trajna odstranitev Trgovine Play je možna samo na ukoreninjenih telefonih, torej tistih, na katerih je bil izveden zapleten postopek dostopa do skrbniškega računa. Če ste aplikacijo samo izklopili, vam ni treba znova prenesti in namestiti Trgovine Play v telefon. Dovolj bo da sledite spodnjim korakom:

Oprite »Nastavitve« telefona in nato zavihek »Aplikacije in obvestila«/«Aplikacije«”*. S seznama programov izberite Trgovino Google Play. Če opazite možnost »Vklopi«, jo tapnite, ker to pomeni, da je trenutno program izklopljen.

1. Kako povrniti Trgovino Play?

Če pa je bil program ves čas vklopljen, preverite ali niste slučajno prenesli ikone Trgovine Play v katero drugo mapo na namizju.

Če pa na seznamu niste sploh našli Google Play, vaš telefon pa ima dostop do Roota, sledite smernicam spodaj.

Kako povrniti odstranjeno Trgovino Play? Kako prenesti in ponovno namestiti Trgovino Play?

Če je bila Trgovina Google Play trajno odstranjena z vašega telefona, da bi jo ponovno naložili in namestili, odprite stran APK Mirror, tapnite »iskalnik« v desnem kotu zaslona in vpišite besedilno zvezo "Google Play Store". Na prikazanem seznamu zadetkov poiščite in naložite datoteko APK z najnovejšo različico Trgovine Google Play (poglejte datume). Nato ga zaženite za namestitev programa. 

Kako povrniti Trgovino Google Play, če nič ne pomaga?

Če, kljub temu, da ste namestili datoteko APK, se Trgovina Play ni prikazala na telefonu, lahko uporabite še zadnjo rešitev, torej povrnitev telefona na tovarniške nastavitve. Ob tem pa ne pozabite, da ta ponastavitev briše s telefona vse datoteke, slike, posnetki, zato je treba prej izvesti varnostno kopijo pametnega telefona. *Imena zavihkov se lahko malce razlikujejo glede na znamko in model telefona.

Upamo, da vam je z našimi nasveti in navodili uspelo povrniti in obnoviti onemogočeno Trgovino Play v telefonu ali pa znova prenesti in namestiti Trgovino Google Play, če ste jo predhodno izbrisali.

Ovitki za telefone preverite jih

Ocena: 4.6 / 5.0 (12)
Tvoja ocena