SEZNAM ŽELJA
 
Košarica
+
+
+
Vodiči

Kako namestiti zaščitno folijo na zaslon telefona?

Za ljudi, ki so kupili ali nameravajo kupiti zaščitno folijo za svoj pametni telefon, bo koristen vodnik, kako pravilno nalepiti ovitek na zaslon. Nanos polikarbonatne folije na zaslon telefona ni zapleten postopek, vendar zahteva natančnost. Pojasnjujemo, kako to storiti hitro in učinkovito ter kakšno zaščito ta vrsta dodatne opreme zagotavlja.

1. Delovna površina naj bo čista. Odstranite prah in si umijte roke, da ne boste puščali na zaslonu mastnih sledi. Nato pripravite krpo za očala iz mikrovlaken.

1. Kako namestiti zaščitno folijo na zaslon telefona?

2. Pazljivo očistite zaslon pametnega telefona s krpo iz mikrovlaken. To je zelo pomembno, saj lahko tudi manjše nečistoče povzročijo zračne mehurčke pod folijo. Po čiščenju zaslona se ga ne dotikajte s prsti.

2. Kako namestiti zaščitno folijo na zaslon telefona?

3. Nato pripravite folijo, katera je namenjena zaslonu.

3. Kako namestiti zaščitno folijo na zaslon telefona?

4. Naslednji korak je, da odlepite prvo plast z zaščitne folije. Ljudje, ki imajo univerzalno polikarbonatno folijo, jo morajo pred nanosom razrezati na velikost zaslona pametnega telefona. Če želite to narediti, s pomočjo kode priložene foliji, prenesite predlogo s spletnega mesta proizvajalca in jo narišite.

4. Kako namestiti zaščitno folijo na zaslon telefona?

5. Potem folijo naslonite k telefonu in poravnajte vertikalno in navpično k zaslonu.

5. Kako namestiti zaščitno folijo na zaslon telefona?

6. Tako ujemajočo se folijo lahko pritrdite na zaslon pametnega telefona.

6. Kako namestiti zaščitno folijo na zaslon telefona?

7. Nato folijo enakomerno pritisnite s krpo iz mikrovlaken na površino zaslona in nadzirajte postopek lepljenja.

8. Kako namestiti zaščitno folijo na zaslon telefona?

8. Če so se kljub vašemu trudu pod folijo oblikovali veliki zračni mehurčki, lahko folijo nežno odlepite, jo prilepite in poskusite »iztisniti« zrak izpod folije.

9. Kako namestiti zaščitno folijo na zaslon telefona?

9. Naslednji korak je odstranitev vseh majhnih zračnih mehurčkov pod folijo z nadaljnjim pritiskom folije na zaslon.

10. Kako namestiti zaščitno folijo na zaslon telefona?

10. Če je zaščita imela zgornjo plast, jo odstranite.

11. Kako namestiti zaščitno folijo na zaslon telefona?

11. Končano! ;)

12. Kako namestiti zaščitno folijo na zaslon telefona?

Kako zaščiti folija Vaš telefon?

Ko je zaščitna folija že nameščena, je smiselno odgovoriti na vprašanje, pred kakšno škodo bo zaščitila pametni telefon in kakšni škodi se ne bo mogel izogniti. Poleg tega je vredno omeniti, katere lastnosti ima. Tako bomo vedeli, kako naj ravnamo s telefonom. Ena od prednosti zaščitne folije je, da je tanka in skoraj nevidna. Poleg tega ima mat površino, zato na njej niso vidne mastne sledi. Dobre polikarbonatne folije so odporne na manjše praske in prikrivajo obstoječe majhne praske na zaslonu. Vendar pa v primeru večjih prask ne bodo delovale in ne bodo zaščitile zaslona pred lomom po padcu telefona. Zato ljudem, ki svoje pametne telefone ščitijo s folijo, svetujemo, naj se izogibajo stiku ostrih predmetov s površino zaslona (npr. tako, da telefon "ohlapno" postavite v nahrbtnik ali torbico).

Druga prednost folije je, da ščiti telefone z ukrivljeno ploščo. Eden takih izdelkov je folija 3MK arc, ki ščiti celotno površino zaobljenega in ukrivljenega zaslona. Alternativa zaščitnim folijam je kaljeno steklo in steklo-folije za zaščito pred resnejšimi poškodbami. Za popolno zaščito pametnega telefona priporočamo tudi stilski ovitek z originalnimi vzorci, ki ne bo le zaščitil telefona pred poškodbami, ampak mu bo tudi dal zanimiv videz.

Zaštitne folije i stakla provjeri ih

Ocena: 4.6 / 5.0 (12)
Tvoja ocena