Kaj storiti, če telefon ne prikazuje dohodnih klicev?

Nekateri uporabniki telefonov Android se spopadajo s težavo, da se zaslon pametnega telefona med dohodnim klicem ne aktivira. Telefon tudi ne opozarja na klic z zvokom. Uporabnik lahko za povezavo izve šele po odklepanju pametnega telefona, včasih pa je treba celo odpreti aplikacijo za klicanje. Kako lahko odpravite takšno napako na napravi?

Kakšen je razlog zato, da telefon ne prikaže dohodnih klicev?

Problem neoznačenih dohodnih klicev zadeva telefone Android, med drugimi znamke Xiaomi. Vzroki in rešitve za to zagato se razlikujejo glede na generacijo naprave. Običajno zadevajo na primer nepravilne posodobitve, nalaganje aplikacij, ki ovirajo pravilno delovanje aplikacije »Telefon« ali nenamerno spremembo nastavitev s strani uporabnika pametnega telefona.

Navodila za obnovitev zvočnega opozarjanja dohodnih klicev se lahko nekoliko razlikujejo za pametne telefone starejše in novejše generacije. Največje razlike je mogoče opaziti pri pametnih telefonih z operacijskim sistemom Android pred različico Pie in pri telefonih z Androidom 10. Nekatere nastavitve se lahko tudi nekoliko razlikujejo glede na vmesnik, ki se uporablja v določenem modelu telefona. Običajno pa je delovanje zelo podobno in se razlikujejo le imena določenih možnosti v nastavitvah.

Nastavitve dohodnih klicev – kako vklopiti v telefonu njihov prikaz?

1. Kaj storiti, če telefon ne prikazuje dohodnih klicev?

Za nastavitev prikaza dohodnih klicev je potrebno aplikaciji „Telefon” omogočiti obvezno dovoljenje za obvestila o dohodnem klicu. Če imate pametni telefon z operacijskim sistemom Android in ne prikazuje dohodnih klicev, sledite spodnjim navodilom:

•  odprite »nastavitve« v telefonu,

•  nato nastavitve aplikacij,

•  poiščite na seznamu aplikacijo »Telefon«,

•  izberite aplikacijo »Telefon« in nato informacije o aplikaciji (opredeljeno npr. spisano črko „i” v kotu zaslona),

•  označite opcijo „Obvestila aplikacij”,

•  spremenite oznako dohodnih klicev za nujno, signaliziran tako z zvokom, vibracijo kot tudi obvestilom na zaslonu pametnega telefona,

•  preverite, da se bile nove nastavitve potrjene.

Ne morem sprejeti dohodnih klicev v telefonu z Androidom Pie in Androidom 10 ali novejšim – kaj storiti

Popravilo prikaza dohodnih klicev na telefonu z Androidom 10 poteka podobno kot v primeru prejšnjih različic tega operacijskega sistema. Imetniki telefonov z Androidom 9.0 in Pie morajo slediti spodnjim navodilom:

•  poiščite v nastavitvah aplikacijo »Telefon«,

•  odprite informacije o aplikaciji,

•  izberite opcijo „Obvestila”,

•  na seznamu označite »Dohodni klici«.

•  v ločenem zavihku »informacije o aplikaciji« nastavite oznako obvestil na »nujno« in označite obvestilo o klicu signalizirano tako z zvokom kot tudi obvestilom na zaslonu.

Upamo, da ste s pomočjo našega vodnika rešili težavo in zdaj lahko sprejemate dohodne klice. Če pa vaš telefon še vedno ne prikazuje dohodnih klicev, se oglasite na sedežu svojega operaterja ali pooblaščenem servisnem centru. Vse težave s telefonom ne morete rešiti sami, včasih je to posledica bolj zapletenih težav. Ne pozabite narediti varnostne kopije telefona, preden ga oddate v popravilo. 

Ovitki za telefone preverite jih

Ivo Fras
Ivo Fras

Poznavalec sodobnih tehnologij, katerega že leta navdušujejo mobilne naprave. Strasten ljubitelj in preizkuševalec pripomočkov GSM. Zadnje čase – kritik elektronske opreme ter urednik. V prostem času ustvarja in igra video igre. V blogu etuo se ukvarja z reševanjem težav, s katerimi se vsakodnevno srečujejo uporabniki pametnih telefonov.

Izberite eno izmed vsake ocene zgoraj.