CHRISTMAS SALE popusti do -50% | Poglejte več »

Kaj storiti, če telefon ne prepozna mobilnega omrežja?

V primeru, da mobilna naprava izgubi povezavo z mobilnim omrežjem, je nemogoče uporabljati njene osnovne funkcije, kot je klicanje ali pisanje besedilnih sporočil. Kaj storiti, ko v telefonu ni pokritosti? Svetujemo!

Ni pokritosti v telefonu ali slabi signal? Preverite!

1. Kaj storiti, če telefon ne prepozna mobilnega omrežja?

Poglejte število črtic v desnem kotu zaslona. Če na kazalniku moči signala vidite vsaj eno, je vaš telefon povezan z mobilnim omrežjem, vendar je nestabilen.

Če na zaslonu vašega telefona ni črtic, to pomeni popolno pomanjkanje pokritosti na telefonu. V tem primeru poskusite s spodnjimi koraki.

Kaj storiti, ko na telefonu ni omrežja? Ponastavite telefon (mehka ponastavitev)

Prva stvar, ki jo morate poskusiti, ko v telefonu ni signala, je mehka ponastavitev. Če želite to narediti, izklopite in znova vklopite telefon, nato preverite, ali je težava izginila. Če to ni pomagalo, pojdite naprej

Če v tvojem telefonu ni signala, preverite SIM kartico

Druga rešitev problema pomanjkanja signala v telefonu je preverjanje kartice SIM. Možno je, da vaš telefon ni prepoznal kartice SIM ali pa je bila napačno vstavljena. Preverite, ali je kartica SIM nameščena v režo in se prepričajte, da ni poškodovana. To lahko storite tako, da jo vstavite v drug pametni telefon. Če napake ni povzročila kartica SIM, poskusite druge rešitve.

Ni signala v telefonu? Izklopite letalski način

Razlog za pomanjkanje pokritosti v telefonu je lahko letalski način. Če to velja za vaš primer, ga ugasnite tako, da tapnete ustrezno ikono v območju za obvestila. Nato preverite, ali je bila težava odpravljena.

Preverite, katero omrežje uporabljate

2G, 3G, 4G ali mogoče LTE? V nastavitvah telefona v zavihku povezave >> mobilna omrežja poiščite opcijo “omrežni način” in izberite ta tip omrežja, s katerim dejansko sodeluje vaša naprava (podatek najdete na embalaži/navodilih telefona ali ga pridobite od operatorja).

Posodobite telefon

Posodobitve zagotavljajo vrhunsko zmogljivost in odpravljajo napake v programski opremi. Posodobite sistem svoje mobilne naprave (to možnost najdete v nastavitvah) na najnovejšo različico. Če nobeden od zgornjih nasvetov ni prinesel pričakovanega rezultata in se še vedno spopadate s pomanjkanjem pokritosti telefona, odnesite telefon v servisni center ali na sedež svojega operaterja. Strokovnjaki vam bodo zagotovo pomagali odpraviti napako. Telefon lahko tudi ponastavite na tovarniške nastavitve, vendar vedite, da boste s tem izbrisali vse shranjene datoteke, fotografije in videoposnetke.

Ovitki za telefone preverite jih

Ivo Fras
Ivo Fras

Poznavalec sodobnih tehnologij, katerega že leta navdušujejo mobilne naprave. Strasten ljubitelj in preizkuševalec pripomočkov GSM. Zadnje čase – kritik elektronske opreme ter urednik. V prostem času ustvarja in igra video igre. V blogu etuo se ukvarja z reševanjem težav, s katerimi se vsakodnevno srečujejo uporabniki pametnih telefonov.

Ocena: 4.70 / 5.0 (13)
Vaša ocena
Izberite eno izmed vsake ocene zgoraj.