SEZNAM ŽELJA
 
Košarica
+
+
+
Vodiči

Kaj storiti, če se aplikacije na telefonu samodejno izklapljajo?

Uporabniki pametnih telefonov se pogosto srečujejo s težavo samodejnega izklapljanja aplikacij. Kakšni so vzroki teh napak in kakšne rešitve uporabiti, da se izognemo težavam? Te boste izvedeli iz današnjega besedila.

Razlogi za samodejno izklapljanje aplikacij:

1. Težave z mobilnim omrežjem - aplikacije so pogosto odvisne od dostopnosti do Interneta, torej če je vaše omrežje Wi-Fi nestabilno, se lahko pojavijo težave.

2. Napake v aplikaciji – če se v aplikaciji prikaže napaka, bo rešitev lahko zahtevala samodejno zaprtje programa. Prepričajte se, ali redno posodabljate aplikacije, ker med posodabljanjem le teh, proizvajalci dodajo popravke in nadgradnje za preprečevanje napak.

3. Prekomerna obremenitev procesorja in nepravilna uporaba pomnilnika – ta problem se po navadi nanaša na bolj napredne uporabnike pametnih telefonov, ki nameščajo na svojo napravo veliko aplikacij. To pogosto vodi do nestabilnosti programske opreme in okvare aplikacije.

Rešitev težave samodejnega zapiranja aplikacije:

1. Kaj storiti, če se aplikacije na telefonu samodejno izklapljajo?

1. Posodobite izklapljajočo se aplikacijo – odprite aplikacijo v trgovini Play, vstopite v ikono treh črt in nato kliknite »Nastavitve«. Izberite aplikacijo, ki jo mislite posodobiti ali izberite samodejno aktualizacijo vseh aplikacij.

2. Sprostite pomnilnik v telefonu – večja količina aplikacij zasega prostor pametnega telefona. Če v napravi primanjkuje prostora, je treba odstraniti tiste aplikacije, ki že dolgo niso v uporabi. V trgovini Play lahko sortirate programe po času zadnje uporabe. Dovolj je, da odprete aplikacijo Play Store in izberete "Moje Aplikacije" in kliknite "Nameščene". V zgornjem delu vmesnika najdete filter » Nazadnje v uporabi« kateri omogoča ločevanje potrebnih aplikacij od odvečnih.

3. Očistite predpomnilnik in podatke aplikacij – občasno je treba očistiti predpomnilnik in podatke aplikacij, ki se nabirajo v telefonu. Vstopite v »Nastavitve« telefona in odprite zavihek “Aplikacije”. S Seznama dostopnih programov poiščite in kliknite tisto aplikacijo, ki se izklaplja samodejno. Nato odprite opcijo “Pomnilnik” in poiščite možnost “Očisti podatke” in “Očisti predpomnilnik”.

Ovitki za telefone preverite jih

Ocena: 4.6 / 5.0 (12)
Tvoja ocena