CHRISTMAS SALE popusti do -50% | Poglejte več »

Hotspot iz telefona ne deluje v računalniku - kaj storiti?

Funkcija hot spot iz telefona omogoča, da mobilne podatke pametnega telefona uporabljajo druge naprave, kot so računalniki ali prenosni računalniki. Te naprave dostopajo do interneta preko omrežja Wi-Fi - preprosto izberite omrežje, ki ga zagotavlja telefon, in vnesite izbirno varnostno geslo. Vendar kaj storiti, če hot spot iz telefona ne deluje v računalniku? Navajamo najpogostejše vzroke.

Napačno geslo za dostop

Osebna dostopna točka, ki jo iz telefona souporabljate za računalnik, mora vsebovati geslo. S tem boste preprečili, da bi nezaželene osebe uporabljale vaše mobilne podatke. V nastavitvah dostopne točke v telefonu lahko geslo spremenite v poljuben niz znakov. Podobno lahko urejate ime naprave, ki bo prikazano v računalniku na seznamu dostopnih točk Wi-Fi. Ko v računalnik vnašate geslo, poskrbite, da pravilno uporabljate velike in male črke.

Težava z omrežno kartico

Omrežna kartica je samodejno, vgrajeno orodje sistema Windows, ki je odgovorno za iskanje in povezovanje računalnika z internetom. Če imate težavo s tem, da gostiteljska točka telefona ne deluje v računalniku, najprej preverite gonilnike omrežne kartice. Dobro je, da jih posodabljate.

Če želite preveriti gonilnike omrežne kartice, pojdite v iskalnik v meniju Start in vnesite »Najdi in reši težave z omrežno kartico«. Prikazalo se bo okno z naslovom »Odpravljanje težav in pomoč pri preprečevanju težav z računalnikom«. Kliknite »Naprej« in zaženite pregledovanje, da bi odkrili morebitne napake.

Posodobitev gonilnikov

1. Hotspot iz telefona ne deluje v računalniku - kaj storiti?

Vedno prenesite nove gonilnike z uradnega spletnega mesta proizvajalca omrežne kartice. Tam boste našli tudi navodila za namestitev. To lahko storite tudi prek upravitelja naprav, tako da odprete zavihek omrežne kartice. Z desnim gumbom miške kliknite ime gonilnika in izberite možnost posodobitve. Ko je posodobitev končana, znova zaženite računalnik. Če se računalnik sploh ne more povezati z internetom, prenesite gonilnik iz drugega računalnika in ga prenesite na združljiv medij.

Obnovitev starega gonilnika omrežne kartice

Včasih je lahko težava z delovanjem vroče točke v računalniku posledica napačne posodobitve omrežne kartice. Napaka se pojavi, če proizvajalec poda napačno posodobitev, pa tudi, če med prenosom posodobitve pride do motenj, na primer pri internetnem omrežju. V tem primeru velja poskusiti obnoviti stari gonilnik omrežne kartice. To lahko storite tako, da odprete upravitelja naprav in s seznama izberete omrežne kartice. Z desno tipko miške kliknite ime naše omrežne kartice in poiščite možnost »Lastnosti«.

Ko ste v lastnostih omrežne kartice, poiščite zavihek »Gonilnik« in izberite možnost »Obnovi gonilnik«. Pomembno je tudi ponovno zagnati računalnik. Če je gumb neaktiven, to pomeni, da ni gonilnika, na katerega bi lahko obnovili nastavitve omrežne kartice. V tem primeru lahko na proizvajalčevem spletnem mestu poiščete starejši gonilnik. Po obnovitvi prejšnjega gonilnika je dobro tudi onemogočiti samodejne posodobitve omrežne kartice.

Ustvarjanje nove povezave

2. Hotspot iz telefona ne deluje v računalniku - kaj storiti?

Če imate še vedno težave z delovanjem vroče točke iz telefona v računalniku, je to morda povezano z napako pri preverjanju pristnosti. V tem primeru poskusite izbrisati trenutno povezavo in nato ustvarite novo. Lahko na primer spremenite varnostni ključ za vročo točko v pametnem telefonu in v računalniku izberete povezavo z novim omrežjem.

Onemogočite požarni zid in protivirusno programsko opremo

Preveč omejevalna protivirusna programska oprema včasih preprečuje povezave s hot spot. Če imate težave pri vzpostavljanju povezave prek mobilne dostopne točke, je zato priporočljivo, da začasno onemogočite protivirusni program in požarni zid. To seveda velja tudi za zaupanja vredno gostiteljsko točko iz vašega pametnega telefona. Ne pozabite znova omogočiti programske opreme, ko je povezava končana.

Onemogočanje povezave Bluetooth

V nekaterih računalnikih in prenosnikih lahko pravilno delovanje omrežja Wi-Fi moti povezljivost Bluetooth. Za odpravo težave lahko poskusite onemogočiti povezavo Bluetooth. To storite tako, da z iskalnikom v opravilni vrstici odprete nastavitve Bluetooth. Preprosto nastavite Bluetooth na izklopljeno.

Preverjanje adapterja Wi-Fi

Včasih je lahko otežen dostop do dostopne točke iz telefona posledica nepravilnega delovanja adapterja Wi-Fi v računalniku. Z ukazno vrstico operacijskega sistema preverite, ali adapter deluje pravilno. V iskalnik v opravilni vrstici vnesite »CMD« in nato zaženite aplikacijo »Command Prompt«. Vnesite ukaz »NETSH WLAN show drivers« in pritisnite enter. Na podlagi rezultatov preverite, ali je vaš hot spot podprt. Če ugotovite, da ni - to pomeni, da adapter Wi-Fi ne vključuje funkcije vroče točke. V tem primeru boste morali kupiti nov adapter.

ovitki za telefon preverite jih

Ivo Fras
Ivo Fras

Poznavalec sodobnih tehnologij, katerega že leta navdušujejo mobilne naprave. Strasten ljubitelj in preizkuševalec pripomočkov GSM. Zadnje čase – kritik elektronske opreme ter urednik. V prostem času ustvarja in igra video igre. V blogu etuo se ukvarja z reševanjem težav, s katerimi se vsakodnevno srečujejo uporabniki pametnih telefonov.

Ocena: 4.60 / 5.0 (12)
Vaša ocena
Izberite eno izmed vsake ocene zgoraj.